BIMCOM SHOW – Till next time!

  • Inläggsförfattare:

Tack till alla som anmälde sig och deltog i det allra första avsnittet av BIMCOM SHOW live! Det här är det första i vad vi hoppas ska bli en serie av liknande event. Vår tanke med det är att vi ska avhandla allvarligare ämnen på ett lättsammare sätt. Det finns gott om olika digitala träffar och seminarium, därför har vi valt en annan väg i form av en talkshow. Stora delar av det här spelas in live i vårt kontor, Castle Coworking Space (The Castle). Med tiden och en pandemi som lägger sig hoppas vi kunna ta det vidare och arrangera det inför en live publik! Självklart med även lite efterföljande AW och mingel. Just nu får vi dock nöja oss med detta och hoppas på att ni får ut så mycket som möjligt av det ändå!

I premiäravsnittet fokuserade vi på företag som tillskansat sig uppdrag på illegal grund genom att gå ihop med sina konkurrenter och göra upp om priset och marknaden på förhand. Det här är både ett samhällsproblem och ett stort problem för den som lämnar anbud. Vi pratar bland annat med konkurrensverket om hur de arbetar för att förebygga den här typen av snedvridande konkurrens och om hur du som anbudsgivare kan se tecken på att dina konkurrenter gjort liknande.

Har du inte haft tid att kolla på avsnittet eller vill du kolla på det igen? Oroa dig inte, du hittar en nedklippt version av showen här: BIMCOM SHOW EP1. Enjoy!